Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ

Αρχική » GOURMET » Λαζάνια με μανιτάρια και γιαούρτι.

Λαζάνια με μανιτάρια και γιαούρτι.

gourmet_lazania_with_mushrooms

Εκτέλεση …

Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω ½ φλυτζάνι (100 ml) από το νερό τους και τα στραγγίζω. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνω το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το γιαούρτι, το γάλα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο το ζυμαρικών και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να γίνει σαν κρέμα. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι τα υγρά της να μειωθούν στο μισό και να δέσει. Προσθέτω τα ζυμαρικά, το μαϊντανό, το δυόσμο και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και ανακατεύω καλά. Σερβίρω με λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Υλικά …

  • 1 πακέτο (400 γρ.) ταλιατέλες ή παπαρδέλες
  • ½ φλυτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φλυτζάνι (100 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: