Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ

Αρχική » GOURMET » Brownies με κανέλα και αμύγδαλα.

Brownies με κανέλα και αμύγδαλα.

brownie

Εκτέλεση…

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνω ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ. Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα στερεωμένη επάνω σε μια μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ετοιμάσω ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα.

 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με την άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα κολλώδες και ανοιχτόχρωμο αφράτο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κακάο, το αλεύρι και την κανέλα και χτυπάω λίγο ακόμα για να ενωθούν. Προσθέτω το μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Τέλος, ρίχνω και την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τη ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα με μεγάλες και κυκλικές κινήσεις, για να μην πέσει ο όγκος της. Αδειάζω τα μείγμα στο ταψάκι και το ψήνω για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160 C και ψήνω για άλλα 20 λεπτά.
Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει τελείως και το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα σερβίρω πασπαλισμένα με σκόνη κακάο καλής ποιότητας ή με ζάχαρη άχνη.

Υλικά… για 1 ταψί 20 x 30 εκ.

  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια.
  • 240 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) + 1 κουτ. γλυκού επιπλέον, για το ταψάκι.
  • 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους.
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη.
  • 100 γρ. αμυγδαλόσκονη (θα τη βρείτε σε σακουλάκια, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ).
  • 20 γρ. κακάο σε σκόνη.
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη.
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα, χονδροκοπανισμένη.
  • λίγο κακάο σε σκόνη ή λίγη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα.
by “Dina Nikolaou”.
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: