Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ

Αρχική » GOURMET » Σπιτική …ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Σπιτική …ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

pralina_photo

Εκτέλεση…

Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στηνοποία σιγοβράζει λίγο νερό. Την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη φουντουκιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και τα υλικά να ενωθούν σε ένα πυκνό και λείο μείγμα.
Αποσύρουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Το μοιράζουμε σε δυο γυάλινα αποστειρωμένα* βαζάκια, χωρητικότητας περίπου 250 ml που να κλείνουν αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Υλικά…

  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ  μέχρι να γίνουν σκόνη
by “Dina Nikolaou”.
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: