Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ

Αρχική » GOURMET » Αθηναϊκή Σαλάτα… Απλή, γευστική και «Ελληνικότατη».

Αθηναϊκή Σαλάτα… Απλή, γευστική και «Ελληνικότατη».

Athinaikisalata_gourmet

Εκτέλεση…

Ξεκοκκαλίζετε πολύ προσεκτικά το ψάρι, σχηματίζοντας μικρά φιλετάκια. Τα ρίχνετε σε μια γαβάθα.  Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το λεμόνι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό την πατάτα και το καρότο. Ανακατεύετε με το ψάρι. Μεταφέρετε το μίγμα στην πιατέλα ή το μπωλ που θα σερβίρετε και καλύπτετε όλη την επιφάνεια με ένα στρώμα μαγιονέζας. Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Υλικά…

  • Μισό κιλό βραστό ψάρι (σφυρίδα, λαυράκι, μπακαλιάρος, κ.λ.π)
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Ψιλοκομμένος μαιντανός
  • Ψιλοκομμένος άνηθος
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
  • 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
  • Προαιρετικά: 1 βραστή πατάτα και 1 βραστό καρότο
Αρέσει σε %d bloggers: