Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ

Αρχική » GOURMET » Γαρίδες με σουσάμι και «soya sauce»

Γαρίδες με σουσάμι και «soya sauce»

prawnssoyasauce

Εκτέλεση…

Προετοιμάζετε τη σχάρα ή προθερμαίνετε το γκριλ. Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο τις ουρές τους και τις περνάτε στα σουβλάκια, φροντίζοντας το σουβλάκι να περάσει από 2 σημεία για να μην πέσουν οι γαρίδες. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε το λάδι, το χυμό lime το θρυμματισμένο ψωμί, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βουτάτε τις γαρίδες στο μείγμα του ψωμιού και τις ψήνετε και από τις 2 πλευρές για περίπου 3’. Βάζετε το σουσάμι σ’ ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά και το καβουρδίζετε για περίπου 2-3’ ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε τα υλικά για τη σος σ’ ένα μπολ και τη ρίχνετε στις γαρίδες, πασπαλίζοντας με καβουρδισμένο σουσάμι.

Υλικά…

• 450γρ. μεγάλες γαρίδες
• 2/3 φλιτ. ξερό ψωμί, θρυμματισμένο
• 1/2 κ.γλ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• Σουσάμι
• ½ φλιτ. ελαιόλαδο
• 2 κ.γλ. χυμός lime
• Αλάτι και πιπέρι

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: